Giver det mest mening at få nyt tag eller at renovere det gamle?

Tagarbejder der arbejder på taget
Giver det mest mening at få nyt tag eller at renovere det gamle?
Henrik Andersen
-
05/09/2022
-

Du kan spare mange penge, hvis du renoverer dit tag frem for at få det udskiftet. Dog kan det ikke altid betale sig, hvis taget er hårdt medtaget. Herunder kan du blive klogere på, om du bør renovere taget eller udskifte det.

Skal du renovere taget?

Et tag kan holde i mange år, men der er forskel på, hvor lang tid det rent faktisk kan holde. Udskiftning af tag er en drastisk beslutning, som også har høje omkostninger, men til gengæld kan det i nogle tilfælde være nødvendigt. Hvis tager ikke er i stykker, men blot trænger til en opfriskning, vil der dog ofte være mange gode år i det endnu.

Du kan altid forsøge at rette henvendelse til en tagvirksomhed, som kan hjælpe dig med at vurdere, hvorvidt du bør få udskiftet taget, eller om du i stedet skal få det renoveret. Nogle gange giver det bedre mening at skifte det helt, men er det blot et par tagsten, som er i stykker, kan du ofte nøjes med at få dem skiftet og renset taget efterfølgende.

I mange tilfælde er det nok at få renset taget, hvis det ser slidt ud, men det ikke fejler noget. Det kan eksempelvis være en god idé, hvis der er algevækst eller lignende på taget. Her kan du med fordel investere i en tagrensning. Du kan finde priser på tagrensning ved at klikke her.

Skal du udskifte taget?

Hvis taget er meget slidt, eller det efterhånden har udtjent sin værnepligt, fordi det simpelthen er blevet for gammelt, kan det være på tide at få det udskiftet. Her er der mange forskellige løsninger, og det handler om at vælge en tagtype, som både kan holde i mange år, værner mod vind og vejr og som samtidig ikke vælter budgettet.

Igen er det en god idé at kontakte en professionel tagvirksomhed, som kan komme ud og efterse taget. Der er mange forskellige løsninger at vælge mellem, og først og fremmest er det en god idé at få afklaret, om det er nødvendigt at få udskiftet taget. Et tagfirma vil kunne hjælpe med at vurdere, hvad der er den bedste løsning.

Sørg for løbende at vedligeholde dit tag

Du bør sørge for løbende at vedligeholde dit tag, hvis du vil være sikker på, at det kan holde i så lang tid som overhovedet muligt. Det gør du eksempelvis ved at få fjernet alger, mos og anden beplantning, før de gør skade på taget. På den måde vil taget også komme til at se nyere ud, og det smitter af på det samlede indtryk af din bolig.

Herudover er det vigtigt, at du får ordnet eventuelle problemer med flækkede eller beskadigede tagsten, før problemet vokser sig større. Her kan du gøre meget selv, men hvis du ikke har erfaring på området, er det en god idé at hyre en professionel, så du ikke kommer til at gøre mere skade end gavn.

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!